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製造工程

Manufacturing process

こだわりの庖丁ができるまでをご紹介いたします。

刃物製造工程1

まず、軟鉄の角材を赤くなるまで熱して叩く。
接着剤として硼砂と酸化鉄粉をかけ鋼をのせた後、950〜1000℃前後の温度帯で加熱します。

First, heat and beat the soft iron bar until it turns red.
After applying borax and iron oxide powder as an adhesive and putting the steel on it, it is heated in a temperature zone around 950〜1000 °C.

加熱したものを叩いていくと、酸化鉄の皮膜などが飛び出し、軟鉄と鋼が圧着される。

When the heated material is struck, a film of iron oxide or the like comes out and the soft iron and steel are pressed together.

刃物製造工程2

それをまた炉で加熱し、叩いて先端と中子を伸ばし、おおよその形に整えて。
刃の部分をハンマーでしっかりと叩上げ、金属をしっかりと締めていきます。

As it beats the heated material, the melted borax jumps out, and at the same time the film of iron oxide also jumps out, so the soft iron and steel are crimped.

鋼付けした金属を綺麗な庖丁の形になるようにカットする。
一本一本慎重かつ丁寧にカットしていく。

As it beats the heated material, the melted borax jumps out, and at the same time the film of iron oxide also jumps out, so the soft iron and steel are crimped.

刃物製造工程3

次に焼入れを行う全面に水で溶いたトノコを塗る。
トノコを十分に乾燥させてから、780℃に加熱保持した後、取り出して水に入れ、急激に冷やす。

Next, apply to the whole surface to be quenched a water-soluble tonoko. After the tonoko is sufficiently dried, it is heated and held at 780 ° C, taken out and put in water to cool rapidly.

刃物製造工程4

様々な材質のもので研磨し、整えていく。研磨後は銘切りを行なった後、歪みを取り、柄を取り付けたら完成です。

Polish and prepare with various materials. After polishing, after making a name cut, take the distortion and attach the handle.

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